Vi lyfter så du slipper

Vi har olika storlekar på kranar för att passa era behov. Mindre snabba och smidiga kranar upp till större för tyngre lyft med lång räckvidd. Vi har kranar för lyft, krok, skopa eller sågning.

kranbil lyfter takpannor över hustak

Olika kranar för olika behov

Vi har olika storlekar på kranar för att passa era behov. Mindre snabba och smidiga kranar upp till större för tyngre lyft med lång räckvidd.

På större kranar har vi möjligheten att montera ”kran på kran” en så kallad jibb för att få ännu längre räckvidd och ge kranen fler leder för ökad flexibilitet.

På samtliga kranar kan krok, skopa, grip eller lyftok monteras och på vår största kran kan vi även montera en speciell grip med integrerad såg anpassat för trädplockning.

Våra kranbilar är mer än ”bara” kranbilar …

Samtliga våra kranbilar är kranväxlare. Detta betyder att lastbilarna kan skifta mellan olika flak, alltifrån vilket uppdraget är och vad som krävs. Vi har också flak utan sidor, så kallade maskinflak, för skrymmande gods.

Våra flak med fällbara sidor kallas lämflak och är till för pallgods eller olika typer och storlekar av containers.

Gods och lyft utöver det vanliga.

Vid lyft av långgods transporterar vi det med hjälp av något av våra släpfordon. Är godset extremt tungt för våra kranar samarbetar vi med andra lokala åkerier som specialiserat sig på dessa typer av lyft. Båtar är också denna typ av lyft som de hjälper oss med. Flexibilitet helt enkelt!

Kranväxlaren – Takbytarens bästa vän!

Vid demontering av tegel-/betongpannetak som tjänat ut är kranväxlaren den ultimata hjälpredaren. Kranen med jibb borgar för flexibilitet även över taknock och enkel tömning i lastväxlarcontainern med hjälp av vår basker.

När nytt byggmaterial & taktegel skall på plast är lyften och transporterna de omvända men lika snabba och kostnadseffektiva – flexibilitet helt enkelt.

Vilka är våra kranbils kunder?

Kort & gott alla som vill ha något lyft och flyttat på, nästan bara fantasin sätter gränser.

- Privatpersoner

- Byggföretag
- Anläggningsföretag

- Bostadsrättsföreningar
- Kommuner
- Kyrkogårdsförvaltningar
- Andra kranbilsåkerier
- Alla, helt enkelt som vill ha något lyft!

Vilken räckvidd

Hydrauliska räckvidden varierar mellan 15 m till 32 m på våra kranbilar.

Lyftkraften varierar mellan kranarna och på vilket avstånd lyftet sker. Ring oss för konsultation!